Как да изберете подходящи обувки за вашето бебе?

Как да изберете подходящи обувки за вашето бебе?
19 август 2021

Знаете ли че?

Детските крака не бива да бъдат възприемани като умалена версия на краката на възрастен, както повечето хора смятат. Знаете ли, че през първите няколко години от живота на бебето се формира костната му тъкан? Всяка една малка костица от неговото стъпало се развива с бързи темпове, а това ги прави лесно податливи на деформация. Изборът на правилните обувки помага цялото това развитие да се случва по начин, който след години да не създава проблеми. 

Почти 100% от бебетата се раждат с плоскостъпие. За доброто развитие на тяхното краче са необходими меки обувки, изработени от естествени материали - кожа, памук. Стелката вътре също трябва да бъде от естествени материали. Това ще предотврати изпотяването. Такъв тип обувки предпазват от увреждане на стъпалата и глезените, което ще допринесе за тяхната правилна физическа активност занапред.

 

Колко бързо расте крачето?

Темповете са наистина много бързи, особено през първите 1-2 години. За да добием най-правилна представа, добре е да измерваме крачето на бебето всеки месец. На следващ етап, препоръчително е, това да става поне на 3 месеца.

 

 

Как да изберем обувки за детето?

Няма как да не се чувствате объркани при избора на обувки за малко бебе. То не може да каже дали те са му добре на дължина и ширина, дали са удобни или не. Важно е, да внимаваме с пространството. Да, точно така. Детското краче се нуждае от пространство. Разбира се, не бива да избираме прекалено широки обувки.

Разстоянието от 12 мм е напълно достатъчното разстояние, което трябва да има между палеца и върха на обувката. Пръстчетата задължително трябва да имат място за движение. Това ще даде пространство и ще направи развитието възможно по-правилно. Не залагайте на измерване “с пръст”. Натискането на върха на обувката с пръст няма да ви даде точна представа. За правилно измерване се водете по дължина на стелката, а не на цялата обувка.

 

Да не ограничаваме растежа!

Крачето на детето е много меко. Некачествените обувки, които го притискат прекалено много, могат да повлияят на растежа му. От KIDS-GAME обръщаме специално внимание на бебешкото краче. С грижа и внимание към правилното развитие, винаги подбираме обувки, изработени от естествена кожа или памук, които са не само красиви, но и качествени - от красиви буйки за най-малките до модели, подходящи за по-големите дечица. Разгледайте моделите ни, таблиците с размери, и при възникнали въпроси относно номера, не се колебайте да ни пишете - ще помогнем с каквото можем!

27 юни 2021
Спортът - важна част от правилното детско развитие

Говорейки за правилно детско развитие няма как да не споменем ролята на спорта. Той помага да се чувстваме не само по-добре физически, но и психически. При децата спортът играе особено важна роля за тяхното социализиране, физическо развитие, логическо мислене, подобряване на самочувствието им. Нека поговорим малко повече за всичко това.

прочети още