Спортът - важна част от правилното детско развитие

Спортът - важна част от правилното детско развитие
27 юни 2021

Говорейки за правилно детско развитие няма как да не споменем ролята на спорта. Той помага да се чувстваме не само по-добре физически, но и психически. При децата спортът играе особено важна роля за тяхното социализиране, физическо развитие, логическо мислене, подобряване на самочувствието им. Нека поговорим малко повече за всичко това.

 

Отборен дух и съобразителност

Особено добро влияние при малчуганите имат отборните спортове - футбол, волейбол, баскетбол, водна топка… Защо именно отборните игри? Груповите занимания пораждат отборния дух - децата се научават да бъдат част от цялото, да взимат решения заедно с останалите от отбора, да се съобразяват със своите другарчета.

 

Решителност и упоритост

Спортът помага за развитието на решителност и упоритост. Достигането до крайната цел е важно, но за да успеем, винаги трябва да дадем от себе си! Спортувайки детето ще се научи да дава, да се потруди, за да достигне до крайната цел. Не искаме то да се отказва при първата трудност, изпречила се на пътя му, нали така?

 

Организираност и постоянство

Не е лесно да научиш малко дете да бъде организирано. Спортът помага за изграждането дисциплината у детето. Редовните тренировки ще започнат да дават добри резултати. Детето ще забележи как с постоянство постига много повече.  В началото със сигурност ще му бъде трудно, но след това ще започне да дава най-доброто от себе си, виждайки позитивите.

 

Подготвя и за не толкова добрите дни

Не винаги печелим, не винаги всичко зависи от нас. Спокойното приемане на загубата е важно. Състезанията, ще помогнат на детето да се учи както от успехите, така и от загубите.

 

Здраве!

Най-важното, разбира се! Започвайки със спорт и активно движение още през първите 5 години, помагаме за изграждане добро телосложение, намалявaме значително риска от поява на наднормено тегло след време. Детето не осъзнава защо това е толкова важно, и именно родителя е този, който да му помогне за придобиването на полезния навик, който да осигури необходимата двигателна активност.

Всеки вид спорт би помогнал на вашият мъник да расте здрав и да се развива. Запишете го на танци, на футбол, волейбол - опциите са толкова много! Анализирайте и бъдете търпеливи. Може би футболът не му е интересен? Защо не пробвате с баскетбол? Вижте кое му допада най-много и в никакъв случай не го карайте да прави нещо, което видимо не му доставя удоволствие. След различни опити ще видите кой спорт поддържа интереса му и го прави щастливо. Мотивирайте и насърчавайте - родителската подкрепа играе много важна роля. Виждайки вашата подкрепа, и срещайки гордостта в очите ви, детето ще прави всичко с още по-голямо желание.

 

А вие знаете ли?

Според данни от Световната здравна организация, над 200 хиляди български деца са с наднормено тегло, което нарежда страната ни на пето място в Европа по затлъстяване на децата. Бързите храни, липсата на физическа активност, седенето с часове пред различните мобилни устройства са само част от факторите, допринасящи за грозната статистика. 

От Kids-Game знаем колко ценно е за детето спортуването. Ето защо, през изминалия месец на детето, с радост подарихме на малчуганите от ФК "Железница" ваучери за нашият онлайн магазин с удобни анатомични обувчици, изработени от естествена кожа!

Важно е да подкрепяме спорта, важно е да възпитаме любов към него!

 

19 август 2021
Как да изберете подходящи обувки за вашето бебе?

Детските крака не бива да бъдат възприемани като умалена версия на краката на възрастен, както повечето хора смятат. Знаете ли, че през първите няколко години от живота на бебето се формира костната му тъкан? Всяка една малка костица от неговото стъпало се развива с бързи темпове, а това ги прави лесно податливи на деформация

прочети още